Volkswagen и Tesco изграждат най-голямата мрежа за безплатно зареждане на електрически автомобили в Обединеното кралство

Германската автомобилна компания “Фолксваген” и британската компания “Теско” се обединиха в изграждането на най-голямата безплатна мрежа за зареждане на електрически автомобили във Великобритания.
Двете фирми съобщиха, че през следващите три години ще инсталират близо 2 500 пункта за зареждане в паркингите до 600 Tesco магазини в Обединеното кралство.
Мениджърът на Volkswagen в УниКредит Микел Орфърд каза, че освен всичко друго неговата компания иска да насърчи хората да притежават електрическо превозно средство.
“Хората, които живеят в апартамент, не могат да се зареждат у дома, тъй като трябва да паркират на улицата. Ако кажат:” Всъщност знам, че ходя в Tesco два пъти седмично, това поправя нещата, каза той.
Данните от Сдружението на производителите и търговците на моторни превозни средства (SMMT) разкриха, че повече от 120 000 “алтернативно заредени автомобили” са регистрирани в САЩ през 2018 г. – с 22% повече спрямо същия период на миналата година.
Цената се поема както от Volkswagen, така и от Tesco, но след като се посочва, че това е инициатива от “няколко милиона паунда”, нито една компания не разкрива очакваните разходи.
Volkswagen Group обяви, че марката VW ще продава милион електрически автомобила годишно до 2025 г. Volkswagen съобщи по-рано този месец, че ще разходва почти 44 милиарда евро за разработването на електрически автомобили, автономно шофиране и нови услуги за мобилност до 2023 г.
В сряда Volkswagen потвърди, че решава къде да намери нов завод в Северна Америка, за да изгради електрически автомобили за пазара в САЩ.

Be the first to comment on "Volkswagen и Tesco изграждат най-голямата мрежа за безплатно зареждане на електрически автомобили в Обединеното кралство"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*