Apple иска да направи отстъпка за iPhone XR в Япония, защото не продава добре

Apple планира да помогне на своите партньори в безжичните оператори да субсидират разходите за намаляване на цената на iPhone XR в Япония, според The ​​Wall Street Journal.
Това е последният сигнал, че iPhone XR не се продава, както се очаква.
По-рано този месец Никий съобщи, че Apple е поискал от доставчиците да анулират плановете си да увеличат производството на iPhone XR, което също предполага, че търсенето на устройството не е толкова високо, колкото се очакваше. Също така добре известният анализатор на Apple, Ming-Chi Kuo издаде по-рано през месецa изявление, в което е намалила оценката на пратката си за iPhone XR с 30 милиона бройки.
IPhone XR е по-достъпен от трите айфона, които Apple стартира тази година. Apple е включил много от характеристиките, предлагани в най-новите си XS и iPhone XS Max мобилни телефони, включително поддръжка на Face ID и голям дисплей, но вестникът заяви, че клиентите в Япония все още предпочитат още по-достъпния iPhone 8 от миналата година.
Обичайно е да виждате телефони с отстъпка, които водят до празничния сезон.
Много производители, включително Samsung и Google, също имат телефони с отстъпка, а операторите редовно предлагат на клиентите в САЩ по-добри сделки, за да помогнат при продажбите. Apple’s Holiday Quarter обикновено е доминиран от продажбите на iPhone. Apple продаде 77,3 милиона iPhone през почивните дни през миналата година, например. Но Apple обяви по-рано този месец, че вече няма да пробие продажбите си на отделни части за iPhone.
Apple не беше на разположение веднага за коментар.

Be the first to comment on "Apple иска да направи отстъпка за iPhone XR в Япония, защото не продава добре"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*