Тарифи могат да засегнат Apple телефоните и лаптопите

Президентът Доналд Тръмп заяви, че може да пусне 10% тарифа върху iPhone телефони и лаптопи, внесени от Китай – това казва публикувано интервю за Wall Street Journal в понеделник. Той каза също така, че е “много малко вероятно” той да отложи увеличението на тарифите от 10% на 25% от 1 януари, само четири дни преди срещата на високо равнище с китайския президент Си Дзинпин. 

“Може би зависи от курса”, каза президентът на The Wall Street Journal за възможните тарифи за iPhone телефони и лаптопи. –
Тръмп заяви, че очаква да увеличи тарифите на китайски стоки на стойност 200 млрд. долара до 25%. Той също така ще добави тарифи на стойност 267 млрд. долара върху стоки, които все още не са подложени на съществуващи тарифи, ако двете страни не сключат сделка.
Продуктите на Apple понастоящем са освободени от тарифите. Преди това обяви, че тарифите биха засегнали продуктите на Apple, но това не се случи, когато тарифите бяха обявени. Въпреки че iPhone се сглобяват в Китай, няколко части идват от САЩ.
Apple не можа веднага да бъде намерен за коментар.

Be the first to comment on "Тарифи могат да засегнат Apple телефоните и лаптопите"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*