Лондон ще остане в сърцето на европейските пазари, казва шефът на ABN Amro

Холандският кредитор ABN Amro в петък повиши средносрочните си финансови цели, за да подобри допълнително съотношението разходи / приходи и каза, че съотношението на дивидентите ще се увеличи от сегашните 50%, според Ройтерс.
В първото си актуализиране на средносрочните финансови цели от 2015 г. в първоначалното публично предлагане (IPO) ABN заяви, че съотношението разходи / приходи, което е ключов показател за ефективността на банките, е на път да постигне целта от 56% до 58% до 2020 г. и ще падне под 55% до 2022 г.
Изплащането на дивиденти бе увеличено до 60% за третото тримесечие на тази година, което според компанията е показател за устойчиво увеличение.
Brexit
ABN Amaro, подобно на други европейски банки, се готви за несигурността, свързана с излизането на ЕС от Европейския съюз.
“Ние сме базирани в Холандия, за да можем да обслужваме клиентите си оттам. Имаме операции в Обединеното кралство, за да можем да обслужваме британските си клиенти от тук.”, каза Клифърд Абрахамс, главен финансов директор на ABN Amro, за” Squawk Box Europe “в CNBC в петък.

“Лондон е финансовата столица на Европа. Там са купувачите и продавачите, ликвидността е и
това е важно за Европа за известно време и за нас в ABN Amro “, добави той.
По-рано тази седмица, Май каза, че е получила достатъчно подкрепа от старшите си министри за нейния проект за сделка “Брексит”, за да продължи напред. Това стана, след като получи подкрепата на официални лица от ЕС по-рано през седмицата.
Но в четвъртък сутринта кратка размирица на министри реши да се оттегли от позициите си в знак на протест срещу предложенията си, поставящи под въпрос бъдещето на проектоспоразумението от май. Въпреки това, на фона на всички тези дискусии банките често се бореха да получат сигурност относно това какво би означавало за бизнеса и за тяхната позиция в Лондон, която често се нарича финансова столица на Европа.
“Лично аз все още мисля, че Лондон ще остане в сърцето на европейските капиталови пазари, каквито и да са законовите и конституционните промени”, каза Абрахамс.

Be the first to comment on "Лондон ще остане в сърцето на европейските пазари, казва шефът на ABN Amro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*