Канада арестува финансовия директор на Huawei. Тя е изправена пред екстрадиция на САЩ, заради която се твърди, че нарушава санкциите на Иран

Канада арестува главния финансов директор на Huawei във Ванкувър, където е изправен пред екстрадиция в Съединените щати, съобщи в сряда Канадското министерство на правосъдието.

Дъщерята на основателя на китайския технологичен гигант Хуауей е арестувана в Канада и е изправена пред екстрадиция в Съединените щати.

Шоковият арест на Менг Уанжоу, който е и главен финансов директор на Huawei Technologies, е управляващ орган в Пекин и повдига нови съмнения относно 90-дневното примирие по сделката между президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин в деня на задържането му.

Арестът е свързан с нарушения на санкциите в САЩ, каза човек, запознат с въпроса. Ройтерс не можа да определи точния характер на нарушенията.

Арестът и евентуалните санкции срещу втория по големина производител на смартфони в света могат да имат сериозно отражение върху световната верига за доставки на технологии. Акциите на азиатските доставчици на Huawei, които също се броят на Qualcomm и Intel сред основните си доставчици, се понижиха в четвъртък.

Be the first to comment on "Канада арестува финансовия директор на Huawei. Тя е изправена пред екстрадиция на САЩ, заради която се твърди, че нарушава санкциите на Иран"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*