Интернет на нещата ще отключи проблеми със сигурността следващата година

“Интернет на нещата” създаде най-различни проблеми на киберсигурността – и скоро проблемът може да се влоши още.
Интернет на нещата в техническите среди е концепцията за конвенционалните физически обекти, свързани с интернет и общуването помежду им – например автомобили или домашни уреди, свързани в глобалната мрежа.
Но точно като компютрите, които са свързани към интернет, тези мрежови устройства могат да бъдат хакнати.
“Следващата година определено ще чуем още повече предизвикателства, свързани със сигурността на тези джаджи,” каза Хаян Сонг, генерален мениджър на Security Markets за базираната в САЩ компания Splunk, производител на софтуер, който помага на клиентите да анализират кибернетичните заплахи.

“IOT наистина променя начина, по който живеем и всеки път, когато придобиваме нови технологии отваряте нова възможност за атака”, каза Сонг.

Избрана за една от 50-те най-могъщи жени в технологичния свят от Националния съвет за разнообразие, Сонг се смята за водещ мислител в американската индустрия за киберсигурност.
Идентифициране на лошите
Отделен проблем, цитиран от Сонг, е трудността при идентифицирането на източника на кибератаки, когато идват от национални държави, които са насочени към бизнес и правителствени системи.
“Откриването на извършителя е трудно, защото има толкова много технологии, които се опитват да прикрият откъде идва заплахата”, каза Сонг, който добави, че “хората може да искат да мислите, че идва от други места”.
Откакто Splunk стана публично достояние през 2012 г., той показа годишен ръст на приходите от 51% и придоби други фирми, включително Phantom Cybersecurity, за около 350 млн. долара.

Be the first to comment on "Интернет на нещата ще отключи проблеми със сигурността следващата година"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*